תפריט מכללת ידע

דף הבית » דיני עבודה » חובת הביטוח הפנסיוני
חדשות האתר

מאמרים חדשים

בקרת שכר לעסקים: המדריך המלא לבקרת שכר, ביקורת שכר וזיהוי טעויות בתלוש

בקרת שכר לעסקים היא אבן יסוד בניהול תקין, חכם ויציב של כל ארגון בישראל. במציאות שבה דיני העבודה משתנים לעיתים קרובות, תקנות מסקנות מתעדכנות, וחישובי השכר הופכים מורכבים יותר עקב ריבוי רכיבים, תוספות, שעות חריגות והטבות משתנות – כל טעות בבקרת שכר עלולה להתגלגל לכדי חשיפה משפטית וכלכלית לא מבוטלת.

קרא עוד »
קטגוריות
ארכיון
יומן
דצמבר 2025
א ב ג ד ה ו ש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

חובת הביטוח הפנסיוני

תקציר

חופש הבחירה בסוג קופת הגמל האם רשאי עובד לבחור מוצר פנסיוני שאינו כולל ביטוח אובדן כושר עבודה והאם מוטלת חובה על מעסיק לבטח את עובדו במסלול ביטוח פנסיוני הכולל ביטוח בגין אובדן כושר עבודה?"עקרון חופש הבחירה המלא שניתן לעובד לקביעת סוג המוצר הפנסיוני המועדף עליו הוא עקרון יסוד בדיני הפנסיה." "גם הבחירה של עובד בביטוח פנסיוני המכונה "ביטוח […]

חופש הבחירה בסוג קופת הגמל

האם רשאי עובד לבחור מוצר פנסיוני שאינו כולל ביטוח אובדן כושר עבודה והאם מוטלת חובה על מעסיק לבטח את עובדו במסלול ביטוח פנסיוני הכולל ביטוח בגין אובדן כושר עבודה?

"עקרון חופש הבחירה המלא שניתן לעובד לקביעת סוג המוצר הפנסיוני המועדף עליו הוא עקרון יסוד בדיני הפנסיה."

"גם הבחירה של עובד בביטוח פנסיוני המכונה "ביטוח מנהלים" ללא כיסוי של אובדן כושר עבודה היא אפשרית, ולמעסיק אין אפשרות להתערב בבחירה שכזו."

זכות הבחירה של העובד גוברת על הסכם קיבוצי או צו הרחבה
(ע"ע 7243-10-15 ליליאן לנדסברג – גל-רוב יועצים בע"מ ואח', מיום 20.8.2018)

משיכת כספי הפיצויים שבקופת הגמל

הכלל – כספי הפיצויים שבקופת הגמל אינם ניתנים להחזרה למעסיק בהתאם לסעיף 14 – המעסיק מוותר מראש על כל זכות בכספים, אלא אם כן:

  1. העובד משך כספים מקרן פנסיה או מקופת הביטוח שלא בשל אירוע מזכה (מוות, נכות או פרישה בגיל 60 או יותר).
  2. נשללה זכותו של עובד לפיצויי פיטורים עפ"י פסק דין של בית דין (סעיף 17 לחוק פיצויי פיטורים).
  3. נשללה זכותו של עובד לפיצויי פיטורים או חלקם עפ"י הסכם קיבוצי (סעיף 16 לחוק פיצויי פיטורים).

שלילת פיצויים אפשרית רק עפ"י פסק דין או הסכם קיבוצי ולא מכוח הסכם אישי.

משיכת כספי הפיצויים שבקופת הגמל – תיקון חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים

המעסיק יוכל למשוך את כספי הפיצויים אם המציא לחברה המנהלת של קופת הגמל בתוך 4 חודשים ממועד סיום יחסי העבודה אחד מאלה:

  • פסק דין הצהרתי שמאשר שהעובד חדל לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים או בחלקם, בהתאם לדין ולהסכמים שחלים ושכספי הפיצויים כולם או חלקם שייכים למעסיק או שהוא זכאי לקבלם.
  • אסמכתה המעידה שהמעסיק נקט הליך משפטי לקבלת פסק דין הצהרתי בדבר זכאותו לכספי הפיצויים או חלקם או שנקט הליך משפטי לשלילת פיצויי הפיטורים או חלקם והתקבלה הכרעה סופית בהליך בדבר זכאותו של המעסיק לכספי הפיצויים או חלקם.
  • הודעה מהמעסיק בצירוף אסמכתה שכספי הפיצויים שהפקיד בקופת הגמל או חלקם ניתנים להחזרה למעסיק על פי דין או בהתאם להסכם העסקה והודעה מהעובד שנחתמה על ידו אחרי מועד סיום יחסי העבודה שכספי הפיצויים שהופקדו עבורו בקופת הגמל או חלקם ניתנים להחזרה למעסיק.

מעסיק המעוניין להוציא הודעה כאמור לעיל לגבי עובד שסיים עבודתו לפני ה 8.7.2018 – יוכל לעשות כן עד ליום 7.11.2018

עוד מאמרים

מדריכים

בקרת שכר לעסקים: המדריך המלא לבקרת שכר, ביקורת שכר וזיהוי טעויות בתלוש

בקרת שכר לעסקים היא אבן יסוד בניהול תקין, חכם ויציב של כל ארגון בישראל. במציאות שבה דיני העבודה משתנים לעיתים קרובות, תקנות מסקנות מתעדכנות, וחישובי השכר הופכים מורכבים יותר עקב ריבוי רכיבים, תוספות, שעות חריגות והטבות משתנות – כל טעות בבקרת שכר עלולה להתגלגל לכדי חשיפה משפטית וכלכלית לא מבוטלת.

קרא עוד »

תוכן עניינים