משיכת כספי הפיצויים שבקופת הגמל – תיקון חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים
המעסיק יוכל למשוך את כספי הפיצויים אם המציא לחברה המנהלת של קופת הגמל בתוך 4 חודשים ממועד סיום יחסי העבודה אחד מאלה:
- פסק דין הצהרתי שמאשר שהעובד חדל לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים או בחלקם, בהתאם לדין ולהסכמים שחלים ושכספי הפיצויים כולם או חלקם שייכים למעסיק או שהוא זכאי לקבלם.
- אסמכתה המעידה שהמעסיק נקט הליך משפטי לקבלת פסק דין הצהרתי בדבר זכאותו לכספי הפיצויים או חלקם או שנקט הליך משפטי לשלילת פיצויי הפיטורים או חלקם והתקבלה הכרעה סופית בהליך בדבר זכאותו של המעסיק לכספי הפיצויים או חלקם.
- הודעה מהמעסיק בצירוף אסמכתה שכספי הפיצויים שהפקיד בקופת הגמל או חלקם ניתנים להחזרה למעסיק על פי דין או בהתאם להסכם העסקה והודעה מהעובד שנחתמה על ידו אחרי מועד סיום יחסי העבודה שכספי הפיצויים שהופקדו עבורו בקופת הגמל או חלקם ניתנים להחזרה למעסיק.
עוד מאמרים

מדריך לעצמאים ובעלי עסקים בתקופת המלחמה מול איראן (מבצע שאגת הארי)
מדריך זה מציע לעצמאים, פרילנסרים ובעלי עסקים מגוון רחב של דרכי פעולה להתמודדות כלכלית במלחמה עם איראן (מבצע שאגת הארי ) מבצע צבאי או מלחמה

מתווה הסיוע למשק במסגרת מבצע "שאגת הארי"
בהמשך למנגנוני הסיוע שהופעלו בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" ובמבצע "עם כלביא", שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', הציג היום (רביעי) את כללי המסגרת למתווה הסיוע למשק במסגרת
עתיד תחום השכר והאוטומציה
מאמר 20 בסדרת: מרכז הידע לבקרת שכר וזכויות עובדים מאמר זה הוא חלק מסדרת מאמרים מקצועית בתחום בקרת שכר, זכויות עובדים וניהול מערך השכר בארגון.
הבדל בין חשב שכר לבודק שכר
מאמר 19 בסדרת: מרכז הידע לבקרת שכר וזכויות עובדים מאמר זה הוא חלק מסדרת מאמרים מקצועית בתחום בקרת שכר, זכויות עובדים וניהול מערך השכר בארגון.
טעויות נפוצות בחשבות שכר
מאמר 18 בסדרת: מרכז הידע לבקרת שכר וזכויות עובדים מאמר זה הוא חלק מסדרת מאמרים מקצועית בתחום בקרת שכר, זכויות עובדים וניהול מערך השכר בארגון.
תפקיד חשב השכר בארגון
מאמר 17 בסדרת: מרכז הידע לבקרת שכר וזכויות עובדים מאמר זה הוא חלק מסדרת מאמרים מקצועית בתחום בקרת שכר, זכויות עובדים וניהול מערך השכר בארגון.