תפריט מכללת ידע

דף הבית » חרבות ברזל » שירות חדשני בממשלה: משרד העבודה משיק צ'אט בוט בנושא יחסי עבודה וזכויות עובדים

שירות חדשני בממשלה: משרד העבודה משיק צ'אט בוט בנושא יחסי עבודה וזכויות עובדים

יואב בן צור, שר העבודה: "משרד העבודה הוכיח שיש באפשרותו לתת מענה טכנולוגי מהיר ואנחנו נחושים לחזק את המשק הישראלי והעובדים".

משרד העבודה השיק אמש (יום ד', 8.11.23), לראשונה, שירות צ'אט בוט חדשני בנושא יחסי עבודה וזכויות עובדים בשעת חירום, המבוסס על טכנולוגיה מתקדמת של בינה מלאכותית, בשיתוף מערך הדיגיטל הלאומי.

המענה בצ'אט בוט ניתן במגוון נושאים ומבוסס על מידע מקצועי של היחידה ליחסי עבודה במשרד העבודה

דוגמאות

זכויות עובדים משרתי מילואים, עובדי משק חיוני, זכויות הורים לילדים קטנים ועוד. המידע מתעדכן כל העת בהתאם לחוקים ולתקנות המתעדכנות, כאשר בין היתר, המידע יתעדכן לאחר שהכנסת תאשר את מתווה הפיצויים.

הצ׳אט החדש, פותח במסגרת פרויקט הנימבוס הלאומי, שמטרתו מעבר בטוח של מחשוב משרדי הממשלה לפלטפורמת המחשוב בענן.

בנוסף, עם תחילת מלחמת חרבות ברזל, משרד העבודה פועל לתת מידע לציבור באמצעות מוקד מענה חירום מהיר ויעיל לטובת הציבור במספר 3080* ובאמצעות דף הפייסבוק.
כמו כן, התקיימו מספר רב של וובינרים עם הממונה על יחסי עבודה במשרד העבודה, לייעול ומיטוב המענה לציבור הרחב.

יואב בן צור, שר העבודה: "הדבר הראשון שעומד לנגד עינינו הוא השירות לציבור הן בשגרה וודאי בחירום. מתחילת הלחימה הנחיתי את כלל גורמי המקצוע במשרד לגבש מענים יצירתיים ולשמור על קשר בלתי אמצעי עם הציבור ולהזרים לו מידע חיוני. משרד העבודה הוכיח שיש באפשרותו לתת מענה טכנולוגי מהיר ואנחנו נחושים לחזק את המשק הישראלי והעובדים. יחד נצלח את כל האתגרים שעומדים בפנינו".

מנכ״ל משרד העבודה, ישראל אוזן: "מדובר בפריצת דרך בשירות הממשלתי הן לציבור העובדים והן למעסיקים. משרד העבודה נמצא בחוד החנית ומוביל את שוק התעסוקה ואת המשק בשעת חירום ולכן אנו מחויבים להתאימו למציאות המשתנה במהירות. מתחילת הלחימה המשרד נותן מענים למשק, כדי לשמור על רציפות תפקודית משקית ומגבש מענים חדשניים לאוכלוסיות מגוונות, בין היתר על ידי הקמת מוקד זכויות עובדים בחירום, תיקון חוקים לאיסור פיטורי עובדים ולהגנה גם על זכויותיהן של משפחות הנרצחים והחטופים ועוד. אנו נמשיך לפתח פתרונות נוספים לשמירה על זכויות העובדים ועל יציבות המשק".

1
תביעת לפיצויים עבור נזק עקיף (נזק כלכלי) שנגרם לעסקים ברחבי הארץ בעקבות מלחמת חרבות ברזל – פיצוי הוצאות מזכות

שירות זה מאפשר לעסקים ברחבי הארץ, שמחזור עסקאותיהם בשנת 2022 הוא מ- 12,000 ₪ ועד 400,000,000 ₪, להגיש...

10
פיצוי לעסקים על הפסדים עקב מלחמת חרבות ברזל (מענק המשכיות עסקית) – נכון לתאריך 23.11.23

פיצוי עסקים עם מחזור נמוך מ-300,000 ש”חבעלי עסקים שנגרם להם נזק בגין הפסד או מניעת רווח עקב מלחמה חרבות...

10
ריכוז הקלות רשות המסים בשל מלחמת חרבות ברזל - נכון לתאריך 23.11.23

11
"חרבות ברזל" ריכוז הקלות נכול לתאריך 23.11.23

עסקיםבעלי עסקים ביישובי ספר, בדרום ובצפון, העומדים בתנאי הזכאות לפיצויים לפי תקנות מס רכוש, כולל...

4
רואי חשבון ויועצי מס יוכלו לפרוס תשלומים למס הכנסה ומס ערך מוסף עבור לקוחותיהם ללא אישור מראש

פריסות תשלומים על מנת להקל על ציבור המייצגים והעסקים, החליט מנהל רשות המסים, מר שי אהרונוביץ, להודיע...

    תוכן עניינים