הסכם קיבוצי הוא הסכם בין ארגון עובדים לבין מעסיק או ארגון מעסיקים, ועוסק בתנאי העבודה של העובדים אצל המעסיקים החתומים על ההסכם. צווי הרחבה מאפשרים להרחיב את תחולתו של הסכם קיבוצי גם על מקומות עבודה שלא נכללו בו.
מהו הסכם קיבוצי
הסכם קיבוצי הוא הסכם בין מעסיק או ארגון מעסיקים, לבין ארגון עובדים, שנעשה והוגש לרישום לפי חוק הסכמים קיבוציים, התשי"ז-1957. הסכמים קיבוציים עוסקים בענייני קבלת עובדים לעבודה או סיום עבודתם, תנאי עבודה, יחסי עבודה, וזכויות וחובות של הארגונים בעלי ההסכם.
מהו צו הרחבה
צו הרחבה הוא צו המרחיב את תחולתו של הסכם קיבוצי, או חלק ממנו, על קבוצות עובדים שההסכם הקיבוצי לא חל עליהם. צווי הרחבה מתפרסמים על ידי שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, בתנאים המפורטים בחוק הסכמים קיבוציים, התשי"ז-1957. קיימים צווי הרחבה שכוללים את כל העובדים בישראל, ובכללם דמי הבראה לעובדים, נסיעות לעבודה ובחזרה, ימי אבל, תוספת יוקר ועוד.
עוד מאמרים

חובת פרסום פירוט פערי השכר הממוצע בין גברים לנשים
המעסיקים נדרשים למלא אחר הוראות התיקון לחוק לא יאוחר מיום ב' בסיוון, התשפ"ב, 1 ביוני 2022, לגבי השנה שקדמה למועד הדיווח.

משרד הכלכלה ורשות המסים: הקלות בתהליך קבלת ההנחה מארנונה
רשות המיסים החלה לשלוח מסרונים לכלל העסקים שקיבלו מענק, שיבחנו את זכאותם ויגישו בקשה להנחה בארנונה באתר הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים. בעקבות השירות הוגשו כבר

עיצומים כספיים והתראות מינהליות
משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים מוסמך לקיים הליכי בירור וחקירה בנסיבות בהן קיים חשד להפרה של ההוראות שבחוקי העבודה.

גיל הפרישה מהעבודה
קיימים שלושה מועדים שבהם עובדים יכולים או צריכים לפרוש מהעבודה עקב גילם.